Stentor Kampen 18-11-2017

Ingela Abbing (m) en Gerrit van der Veer (r) op de 'Veerman van Kampen' alias de 'Stoomboot van Sinterklaas'. Zij hebben meer dan 10 jaar Sinterklaas naar Kampen gebracht. Opvolger Gerrit Visser kijkt over de schouder van zijn voorganger. © Foto Freddy Schinkel

Gerrit loodst Sint voor laatste keer naar Kampen

Sinterklaas is zaterdag weer aangekomen in Kampen. Opnieuw loodste kapitein Gerrit van der Veer (64) de stoomboot over de IJssel naar het Van Heutszplein. En voor het laatst.

De pakjesboot is in Kampen bekent als De Veerman van Kampen. Eind dit jaar stoppen Van der Veer en echtgenote Ingela Abbing met het schip. In de afgelopen 10 jaar beleefden zij mooie tijden met het voormalige vrachtschip. Een van de gasten was - toen nog - kroonprins Willem-Alexander.

De nieuwe eigenaren zijn Martine Tromp en Gerrit Visser. Hij neemt de rol als loods van Sinterklaas volgend jaar over.


IJSSELMUIDEN - De Zonnebloem organiseert voor mensen met een fysieke beperking door ziekte, handicap of gevorderde leeftijd diverse activiteiten. De afdeling IJsselmuiden van de Zonnebloem gaat op 28 juni varen met de Veerman van Kampen.
Om 10.30 worden de deelnemers aan boord verwacht. De vaartocht duurt tot 14.30 uur. Deelname kost 30 euro. Dat is inclusief koffie, thee, lunch en een drankje. U kunt zich opgeven bij Minie Grobbee via (038) 332 03 99.

Veerman van Kampen
Dagelijkse update ⋅ 20 juni 2017
WEB © Remy Steller

Picture of VEERMAN VAN KAMPEN
MarineTraffic
Photo Details. Místo snímku. Kampen 52.564°, 5.913°. Datum snímku. 2017-06-15 15:32. Nahráno. 2017-06-17 08:25. Původní velikost. 4928 x 3264 ...
https://www.marinetraffic.com/cz/photos/picture/ships/2726707/244690930/shipid:242021

Picture of HENDRIJKE
MarineTraffic
Kampen 52.564°, 5.913°. Datum fotografisanja. 2017-06-15
https://www.marinetraffic.com/rs/photos/picture/ships/2726722/244780527/shipid:251087


Redactie: Richard Tennekesvrijdag 2 juni 2017 08:35
Bron https://brugnieuws.nl/algemeen/afscheid-archivaris-margreet-vink-bos-4-foto-s

Donderdagmiddag 1 juni 2017 nam archivaris Margreet Vink-Bos afscheid van haar collega's en vrienden op de Veerman van Kampen met haar voormalige werkplek de Stadskazerne op de achtergrond.
Van haar collega's kreeg Margreet een historische plattegrond van Kampen, die jarenlang op haar werkkamer hing.

Hanzedagen Kampen 15 tot en met 18 juni
Reis met de trein naar Kampen Zuid; vanaf Kampen Zuid kunt u gebruikmaken van de gratis pendelbussen naar het evenement;
Meer informatie is te vinden op: http://ns.nl/hanzedagen

Bezoek Tweede Pinksterdag binnenstad Kampen

En bezoek aan de binnenstad van Kampen is op Tweede Pinksterdag zeer de moeite waard. Vanaf 9 uur wordt er voor de vijfde keer een grote vrijmarkt georganiseerd. Op zoek naar een leuk boek, oude theepot of een aanvulling voor uw muziekverzameling, u vindt het in de Oudestraat. Van Bovenkerk tot Stadskazerne kunt u terecht bij 300 particulieren die hun zolder hebben opgeruimd. Toegang is gratis!
Nadat u de inkopen gedaan heeft kunt u vanaf 14.30 uur meevaren op de Veerman van Kampen. ´Rondje Kattegat´ is een fantastische vaartocht van 2,5 uur vanaf de IJssel nabij de Stadskazerne en kost €14,00. Reserveren of nadere informatie vindt u op www.deveermanvankampen.nl

Jazz op de IJsel
www.streeknieuws.nu
Redactie: Christiaan Schuttezondag 30 april 2017 14:02

KAMPEN - Jazzclub-Kampen sluit op zondag 7 mei het seizoen af met de traditioneel geworden tocht op de Veerman van Kampen.
Aan de Stable Roof Jazz & Blues Band de eer het publiek op een mooi optreden te trakteren. Kaarten kopen of reserveren kan bij DE4 door te bellen met (03) 3333 463. De kaarten kosten 15 euro per stuk. Het inschepen is vanaf 13.00 uur en het afmeren is omstreeks 18.00 uur.

Paasmarkt De Heugte wordt heropend met nieuw parcours
De Brug Kampen
Redactie: Christiaan Schuttemaan dag 10 april 2017 11:46

KAMPEN – Paasmarkt De Heugte heeft dit jaar als centrale plek het Van Heutszplein. Vanwege de bouw van de parkeergarage in het gebied Buitenhaven kan de markt niet doorgaan in Brunnepe, hoewel de Noordweg en de Koggewerf met de gelijknamige stichting als samenwerkingspartner wel in het parcours zijn opgenomen.
Het is de tweede keer dat Brunnepe het moet stellen zonder De Heugte. Vorig jaar waaide het op Tweede Paasdag zo hard dat op de dag zelf werd besloten de markt af te blazen. Om die reden zal burgemeester Bort Koelewijn maandag De Heugte deze keer ‘heropenen’ en dat gebeurt rond 10.00 uur.
Ondanks dat de andere routing (Noordweg – Oudestraat, Van Heutsz en terug via de IJsselkade) door nood is ingegeven, zijn de organisatoren erg blij met dit alternatief. Op het van Heutszplein komt een partytent waar bezoekers koffie met gebak en drankjes kunnen krijgen. De Bastaard en De Vier Jaargetijden nemen het horecagedeelte voor hun rekening. De Veerman van Kampen biedt wie dat wil in de gelegenheid om mee te gaan de IJssel op.
Volgens Bertjan Westerink van de organisatie maken de extraatjes in het programma de markt nog leuker. Het parcours staat vol, dat wil zeggen dat er een lint van ongeveer een kilometer door de binnenstad is gelegd. Zoals je mag verwachten zijn er op De Heugte kledingkraampjes (heren, dames en kinderkleding) en tal van lekkernijen te krijgen zoals olliebollen, stroopwafels, snoep en kip aan het spit. Maar ook zijn er onder meer Tunesisch aardewerk, bijouterie, telefoonaccessoires, tassen, planten, Turkse lekkernijen, speelgoed, make-up en heel veel meer. In totaal is er ongeveer een kilometer aan marktkraampjes.
Voorzitter Jacob Hoogstede van de Ambulante Handel benadrukt dat De Heugte wat hem betreft een Brunneper aangelegenheid blijft. “Volgend jaar bekijken we opnieuw hoe de situatie is.”

Voor meer informatie kijk op https://www.facebook.com/jaarmarktdeheugte/


Militaire oefening op ‘Veerman van Kampen'
Stentor Kampen Geplaatst op 16 november 2016 @WimSchluter

KAMPEN – Op de Veerman van Kampen is woensdag een militaire oefening gehouden door defensie. Met niet-geladen automatische wapens gingen de militairen woensdagochtend aan boord, op zoek naar fictieve drugs en al even fictieve verborgen wapens.
Een woordvoerder van defensie liet weten te verwachten dat de oefening er rond het middaguur weer op zat. Een schip als de Veerman is volgens defensie ideaal voor de jaarlijkse oefening, vanwege de afmetingen en de vele verborgen hoekjes en gaten aan boord van het schip.

Militaire oefening op 'De Veerman van Kampen'
Koggecourant.nl | Algemeen | dinsdag 08 november 2016 22:05

KAMPEN - Op woensdag 16 november is er een militaire oefening aan de IJsselkade in Kampen. De oefening vindt plaats tussen 10.00 en 15.00 uur en speelt zich hoofdzakelijk af op het schip ‘De Veerman van Kampen’. Het gaat om een oefening van inlichtingen- en veiligheidspersoneel van Defensie.

Bij de oefening wordt het schip doorzocht op bijvoorbeeld wapens, drugs, explosieven of geld. Er zijn militairen (met gele hesjes) op de kade aanwezig, om eventuele vragen van voorbijgangers te beantwoorden. De militairen zijn bewapend, er wordt geen gebruik gemaakt van munitie of oefenmunitie.

VVD-wethouders uit Kampen en Zwolle spreken op partijbijeenkomst over regionale economie in Kampen
De Stentor Kampen Geplaatst op 29 september 2016
KAMPEN - VVD-wethouders Martin Ekker van Kampen en René de Heer van Zwolle spreken donderdag 6 oktober op een partijbijeenkomst over regionale economie in Kampen.
Het thema is 'Wat is nodig om de regio Kampen-Zwolle verder te ontwikkelen?'. De wethouders uit Kampen en Zwolle leiden het onderwerp in met VVD-fractievoorzitter Beent Keulen uit de Kamper gemeenteraad, adjunct-directeur Jan Boerkamp van Carlisle Construction Materials uit Kampen en secretaris Janet Kalter van het VVD-bestuur Kampen-IJsselmuiden. Ekker vertelt over de samenwerking met Zwolle en hoe hij het contact tussen gemeente en bedrijfsleven in Kampen ervaart. De Heer gaat in op de vestiging van nieuwe bedrijven in de regio en hoe beide gemeenten dit afstemmen. Ook geeft de bestuurder zijn visie op de ontwikkeling van Kampen en Zwolle. Boerkamp geeft zijn visie over de aantrekkelijkheid van de regio Kampen-Zwolle voor bedrijven en Kalter belicht de verbinding tussen jongeren, bedrijfsleven en overheid. Na afloop is er gelegenheid voor vragen. De VVD-bijeenkomst is van 20.00 tot 22.00 uur op salonboot De Veerman van Kampen tegenover het pand aan de IJsselkade 65.

Redactie www.kampenonline.com September 26, 2016
Exclusieve excursie voor jarige Natuurvereniging IJsseldelta

http://kampenonline.com/natuurvereniging-ijsseldelta-ijsseloog/Redactie: Nick de Vries Brug Nieuws maandag 19 september 2016 13:31

KAMPEN - Muziekliefhebbers spits de oren. De Tigerclub gaat weer van start. Het seizoen begint traditioneel met een vaartocht op de Veerman van Kampen.
Dit jaar op 25 september met aan boord No Brakes. Kaarten kosten 15 euro in de voorverkoop en 17,50 euro aan boord. Vertrek om 14.00 uur, inschepen vanaf 13.30 uur.
No Brakes bestaat uit ervaren muzikanten uit de lokale muziekscene. De organisatie vertelt: "Coverband No Brakes staat bekend om zijn optredens vol energie en passie.
Er wordt niet voor de zoveelste keer een kunstje herhaald, nee, deze coverband zorgt ervoor dat de handen op elkaar gaan. No Brakes is allround: van Robbie Williams tot ABBA, van Chic tot The Rolling Stones en van Doe Maar tot Grease; moeiteloos laat deze cover band hun repertoire in elkaar overvloeien."

RTV IJsselmond (@rtvijsselmond) heeft getweet om 10:53 p.m. on zo, sep. 18, 2016:
Jubileumvaart 50 jaar Natuurvereniging IJsseldelta: https://t.co/K0dxEsPTd3 via @YouTube
(https://twitter.com/rtvijsselmond/status/777611535455838208?s=03)

De Brug Redactie: Nick de Vries maandag 18 juli 2016 12:10

KAMPEN - Negen jaar geleden wilden Anton Dekker en Henk IJben iets doen aan de sociale cohesie in hun buurt. Zebesloten een buurtuitje te organiseren en dat pakte beter uit dan verwacht. De senioren uit het flatgebouw aan de Vermuydenstraat meldden zich massaal aan voor het reisje.Met maar liefst 48 passagiers vaarden zij maandag voor de negende keer uit met de Veerman van Kampen. Deze keer vaarden ze naar Elburg, waar zij van de stad en een terrasje gaan genieten. Het reisje wordt nog steeds door Henk IJben georganiseerd. Het uitje is inmiddels zo populair dat bewoners wel eens gekscherend te horen krijgen, dat men naar de flat wil verhuizen, puur om aan het burenuitje mee te kunnen doen.
Deel op facebookDeel op TwitterDeel op linkedin


Reactie Fenny Dokter
Het was weer goed geregeld. Wij hebben zoals altijd genoten. Hopelijk gaan wij volgend jaar weer. De verzorging van de Veerman was weer fantastisch. Henk en Fenny Verzonden
dinsdag 19 juli 2016 11:37

27 juni t/m 06 juli
De Veerman is van 30 juni t/m 03 juli bij Delfsail aanwezig en is hiervoor 10 dagen onderweg.
Een enkele reis naar Delfzijl duurt 3 dagen.

Jammer genoeg hebben wij op dit moment een probleem met sommige tablets.
Ze kunnen niet de onderliggende menu's met de uitgebreide informatie openen.
Door het openen van onze site via een browser kunt u de site wel volledig bekijken.
Wij zijn bezig om het probleem op te lossen, ons excuus voor het ongemak.

https://stad.kampen.nl/details/14/1756-22e-oostwal-botterwedstrijd.html

22e Oostwal Botterwedstrijd

Varen met monumentale vissersvaartuigen en live muziek in de feesttent
In de Buitenhaven verzamelen zich meer dan 40 monumentale vissersvaartuigen op vrijdagnamiddag 24 juni. Oude tijden herleven met zoveel schepen in de Buitenhaven. Deze schepen worden beoordeeld op authenticiteit en de winnaar krijgt daarvoor een mooie prijs. Daarnaast zal Bertus Krabbe optreden en vindt er 's avonds vanaf 20:00 uur een optreden plaats van Blue Finger Connection in de feesttent. Kortom: veel te beleven bij de Buitenhaven en de toegang is gratis!

's Zaterdags gaan de schepen met gasten aan boord varen op het Ketelmeer; de Oostwal botterwedstrijd.
Om 09.30 uur vertrekken de botters vanuit de Buitenhaven, om langs het stadsfront van Kampen naar de Stadsbrug te varen. Vervolgens wordt er koers gezet naar het Ketelmeer waar de start en finish van de wedstrijd zal zijn. Bij terugkomst in de namiddag is er een optreden van Brobando en Bertus Krabbe.

Finish Botterrace 2016!
Vaar mee met de "Veerman van Kampen" en beleef de finish op unieke wijze!
Vanaf 13.30u vaart de Veerman van Kampen naar het wedstrijdveld op het Ketelmeer. Vanuit de salon of, hopelijk met mooi weer, vanaf het dek, kan je de webdstrijd van dichtbij volgen. Rond 16.30 uur meert de Veerman van Kampen weer aan, zodat je in de Buitenhaven kunt kijk naar het aanmeren van de 40 botters. Achteraf bent je natuurlijk ook nog welkom om de prijsuitreiking bij te wonen.

Altijd al eens willen zien hoe de botterwedstrijd verloopt op het Ketelmeer? Dit jaar krijg je de kans met ons mee te varen en deze spannende race te beleven! Bel of mail ons wanneer je interesse hebt om met ons mee te gaan!

Alles op een rijtje:
Datum: Zaterdag 25 juni
Vertrek: 13.30 uur van Heutszplein in Kampen
Tijdsduur: 3 uur
Catering: Koffie/thee of limonade bij ontvangst
Prijs: Volwassenen € 12,50 p.p. kinderen van 4 t/m 11 jaar € 8,00

Bron: De Brug Kampen 10 mei 2016

KAMPEN - Op Tweede Pinksterdag vindt op de Oudestraat voor de vierde keer op rij een vrijmarkt plaats. De markt begint om 09.00 uur.
"Een bezoek aan de binnenstad van Kampen op Tweede Pinksterdag wordt steeds aantrekkelijker", aldus de organisatie.
Naast de markt doen verschillende ondernemers hun winkel open en zetten tal van horecaondernemingen hun deuren open voor een drankje of wat te eten.
Ook doet salonboot de ‘Veerman van Kampen’ dit jaar mee. ’s Middags kunnen mensen voor het Rondje Kattegat inschepen en een tocht maken door het natuurgebied in het Ketelmeer. De boot vertrekt om half drie vanaf de IJssel bij het van Heutszplein en de tocht duurt 2,5 uur.
Voor informatie over de vrijmarkt kunnen mensen mailen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en voor de vaartocht Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Geslaagde Pink Bubbels Bingo op Veerman voor Pink Ribbon

Bron: De Brug Kampen

KAMPEN - Op salonboot De Veerman van Kampen vond donderdag de eerste editie van de Pink Bubbels Bingo plaats. Dit volgens de organisatie ...Actueel

Mooie film met achtergronden en interviews over de lichting van de IJSSELKOGGE.


Klik HIER.


Veerman van Kampen bij de Veerman van Genemuiden    

Bron: Genemuidenactueel.nl
Het bekende schip de Veerman van Kampen deed maandag Genemuiden aan. Daar stapte een gezelschap aan boord van het partyschip uit Kampen. Mooi beeld!


23 Maart 2015 gaat de "Veerman van Kampen" op de helling.


 Wilt u weten waar wij zijn? Klik dan HIER en volg ons via Marine Traffic.


23-05-2014

Wij hebben een leuke vaartocht van Genemuiden naar Meppel gemaakt met Busnessclub de Wetering. U kunt HIER meer informatie vinden en wat foto's van deze middag.


Ooievaarsnest Kampen
Hier dan een foto van het bewoonde ooisvaarsnest dat vanaf de Veerman van Kampen mooi te zien is!


Sail Kampen 2014

Nog even na genieten van de Vlootschouw tijdens Sail Kampen 2014? Klik dan HIER voor de prachtige uitzending van RTV Oost!

Wij hebben nog een leuk filmpje toegezonden gekregen. Klikt u HIER voor een filmpje waar u de Koggezangers hoort en prachtige beelden van Sail Kampen 2014 voorbij ziet komen!


Schoonmaakdag 2014 met het "Hendrikje"!

Klik HIER voor het filmpje van de Schoonmaakdag!


Kick off Sail Kampen 2014

Klik HIER voor het filmpje van de Kick off Sail Kampen bij ons aan boord.


Jazz Club aan boord!

Deze link geeft een impressie van hoe de Jazz Club bij ons aan boord is. 
Klik HIER om het filmpje op YouTube te bekijken.

Veteranenuitje met de "Veerman van Kampen" - YouTube.

Op 19 juli 2013 was er voor de veteranen uit de gemeente Kampen een zeer leuk uitje.
Klik HIER om het filmpje op YouTube te bekijken.


Taal voor het Leven nieuwsbrief juni 2013 [Regio IJssel-Vecht]

Lezen en schrijven op de IJssel
Salonboot de Veerman van Kampen was donderdag 30 mei het decor voor een gezellige, maar vooral ook nuttige bijeenkomst van Stichting Lezen & Schrijven. Tijdens het programma aan boord stond de volgende vraag centraal: Hoe kunnen we laaggeletterden (maar ook vrijwilligers) vinden en aan ons binden?  Een mooie gelegenheid voor de aanwezige Taalambassadeurs om hun ervaringen en goede ideeën te delen met landelijke en regionale medewerkers van Stichting Lezen & Schrijven. En goede ideeën waren er in overvloed! De stichting is op dit moment  alle gouden tips aan het verwerken. Een geslaagde dag dus, met dank aan gastheer Aart Kleijer.