Hanzedagen in Kampen van 15 t/m 18 juni 2017

Dit jaar zijn de Internationale Hanzedagen van 15 t/m 18 juni in Kampen en daarmee heeft onze stad dé eer om dit grootse evenement te organiseren! Ieder jaar doet dit één van de meer dan 180 deelnemende Hanzesteden uit zestien landen en nu zijn wij dus aan de beurt. Dus een groots evenement waarbij veel bezoekers uit binnen- en buitenland verwacht worden.

Wij bieden u de unieke kans om met ons tijdens deze dagen langs het mooie stadsfront van Kampen te varen.
Er zullen langs de gehele oude Handelskade schepen te zien zijn van oud naar modern, waaronder ook 3 Koggen, dus vaar met ons mee!

Voor deze tochten hoeft u niet te reserveren, dus stap zo aan boord!

De Veerman vaart als volgt:

Vaardagen: Vrijdag, zaterdag en zondag

Vertrek:
10.30 uur
12.00 uur
13.30 uur
15.00 uur
16.30 uur

Tijdsduur: 1 uur     Prijs: € 6,00 p.p.

Hendrikje

Het postbootje uit 1926 verzorgt tijdens de Hanzedagen dagelijks ieder uur een pendeldienst met vier tussenstops.
Start om 10.30, 11.30, 12.30, 13.30, 14.30, 15.30 en 16.30 uur

Tussenstops
-.30 uur Start Koggewerf
-.45 uur Café ‘t Ponton
-.00 uur Scheepswerf Kroes
-.15 uur Jachthaven ZC’37
-.30 uur weer Koggewerf

Kosten € 7,00 ongeacht van waar je op stapt of er af gaat.

Komt u met de Hanzedagen naar onze mooie stad, kijk dan voor de gewijzigde parkeermogelijkheden op:

https://www.hanze2017.nl/nl/informatie/bewoners-ondernemers/324-parkeerbeleid.htmlWilt u gedurende het jaar met een groep al met ons mee varen en de sfeer van de Hanzedagen proeven, dan hebben wij speciaal voor u 2 Hanzearrangementen samengesteld.

Rondje Hanze een vaartocht van 10.30 uur tot 18.00 uur

Het Rondje Hanze varen wij ook als ons Rondje IJsseldelta, maar bij deze vaartocht richten wij ons meer op de Hanze en de Hanzesteden Kampen, Hasselt, Zwolle en Hattem. In Kampen steken wij dan van wal en wordt u aan boord ontvangen met koffie/thee en een Hanzegebakje. Langs het Kampereiland met de vele terpboerderijen, varen wij onder de eilandbrug door. Het volgende water is het Kattendiep in volksmond het Kattegat, omdat men in 1942 een gat in de Kattenwaard van het Kampereiland heeft gegraven. Toevallig is dit dus de zelfde naam als het Kattengat in het hoge noorden, waar vroeger de Koggen tijdens de Ommelandvaart de ruige zee trotseerden.  Tussen de eilanden van de IJsseloog gaat het langs Schokkerhaven en voormalig Schokland, dat in 1859 is ontruimd. Terwijl u van een middeleeuwse lunch gebruik maakt, varen wij via het Zwartewater naar Hanzestand Hasselt. Hier stoppen wij voor een uurtje, zodat u dit oude vestigingsstadje leert kennen. Verder verloopt de reis langs de Hanzestand Zwolle.  Zwolle is een cultuurhistorische Hanzestad en de sporen van het rijke verleden kunt u overal terug vinden, zeker een bezoek voor de volgende keer waard. Door de Spooldersluis varen we eerst nog bakboord uit om de Hanzestad Hattem vanaf het water te bekijken en om dan de terugweg naar Kampen aan te gaan.

Prijs voor het Rondje Hanze bij minimaal 40 personen  € 57,75

- Ontvangst met 2 x koffie/thee en een door onze bakker ontworpen Hanzegebakje
- Middeleeuwse lunch
- Vaartocht van 7,5 uur
- Prijs inclusief BTW en exclusief verdere consumpties


De rivier tot Hattem van 10.30 uur tot 13.30 uur

Om 10.30 uur gaan de trossen los en staat koffie/thee met een Hanzegebakje voor u klaar. We varen stroomopwaarts en maken een tocht langs het schitterende stadsfront van Kampen. We  passeren de stadsbrug met de grote gouden wielen en aan de overkant ligt het mooie oude station van Kampen. Uit de middeleeuwen herinnert nog steeds de Koornmarktspoort en langs de IJssel zijn nog stukken van de oude stadsmuur te vinden. Deze dient nu ook nog als waterkering van de oude binnenstad. Verder gaat het langs  de Molen en onder de Molenbrug door. Terwijl u geniet van het wijd uitgestrekte landschap en uw lunch varen we langs, de oude dorpen Wilsum, de Zande en Zalk. Wilsum werd voor het eerst genoemd in 1213 en heeft een van de oudste kerken van Overijssel, namelijk de Sint-Lambertuskerk uit rond 1050. Bakboard laten we dan de Hanzestad Zwolle en de Katerveersluis uit 1818 liggen en varen verder tot de Hanzestad Hattem welke nog steeds een middeleeuwse vestigingsmuur heeft. Hier zullen we dan ook draaien om de terugweg naar Kampen aan te gaan.

Prijs voor de rivier tot Hattem bij minimaal 40 personen  € 41,35

- Ontvangst met 2 x koffie/thee en een door onze bakker ontworpen Hanzegebakje
- Middeleeuwse lunch
- Vaartocht van 3 uur
- Prijs inclusief BTW en exclusief verdere consumpties


De lunch tijdens beide vaartochten bestaat uit:

- Goed gevulde maaltijdsoep
- Hollandse broodsoorten zoals: suikerbrood, krentenbrood, bolletjes en knipbrood
- Vleeswaren als: ham, schinken, bakleverworst
- Kaas: jong belegen en komijnekaas
- Warme beenham aan het stuk