Het "Hendrikje"

Sinds januari 2009 zijn wij de beheerder van de salonboot het “Hendrikje”. Het schip is in 1926 in Koningswinter/Duitsland gebouwd, deed er dienst als postboot en straalt nog steeds de charme uit de 20er jaren uit.

Het is een unieke ervaring om met een kleine groep het natuurgebied IJsseldelta te ontdekken. Er bestaat zelfs de mogelijkheid om het Ganzendiep in te varen. Dit is een vaarwater gelegen tegen over het stadsfront van Kampen. De Buitenhaven is de ligplaats en de vaste afvaartshaven, maar natuurlijk bestaat ook de mogelijkheid dat wij u ergens anders aan boord nemen.


Begin 2009 zijn we druk bezig geweest met de renovatie van het schip en het resultaat is geweldig. Het schip is vanaf begin mei weer in de vaart om u een onvergetelijke vaartocht te laten ervaren. Tijdens het varen hebt u een mooi uitzicht op de natuur. Arrangementen voor het "Hendrikje" kunt u op deze site vinden onder het kopje groepsarrangementen. Wilt u alleen varen, is dit natuurlijk ook een mogelijkheid. Gewoon lekker een paar uur op het water vertoeven met vrienden, familie of zakenrelaties.
 


Technische gegevens:

Lengte 17.45 m
Breedte 3.38 m
Diepgang 1.04 m
Hoogte 2.50 m
Motor 94 Pk


Capaciteit:

Maximale capaciteit 30