Dagtocht Harderwijk

Harderwijk is helemaal vernieuwd, daarom nemen wij volgend jaar Harderwijk graag mee in de folder. Nu zouden wij 12 september naar Deventer gaan, maar we willen de waterstand niet afwachten en hebben daarom besloten naar Harderwijk te gaan deze dag!

Stroomafwaarts varen we langs de industriehavens, het Kampereiland en het Kattegat. Wanneer we de IJssel afgevaren zijn komen we op het Ketelmeer en gaan via Ketelhaven het Vossemeer op. In dit gebied zijn onlangs grote gebieden langs de wal teruggegeven aan de natuur. Alle nieuwe eilandjes zijn inmiddels begroeid met struikgewas en bloeiende waterplanten. Door de Roggebotsluis komen we op het Drontermeer. Rechts ziet u de dijk van de Flevopolder met hier en daar een strandje, links ziet u de oevers van het oude land, vaak verscholen achter wuivende rietvelden. We gaan de Elburgerbrug onderdoor en zetten verder koers over het Veluwemeer naar Harderwijk. We gaan over het Aquaduct en varen langs de nieuwe wijk in Harderwijk naar de vernieuwde haven. In Harderwijk krijgt u 2 uur de gelegenheid om even de benen te strekken voor we weer terug gaan naar Kampen. 

Datum  
Vertrek 09.00 uur
Tussenstop Harderwijk 2 uur
Tijdsduur Ca. 10,5 uur
Catering Koffie bij ontvangst, lunch en diner
Prijs:  


Het schip is een half uur voor afvaart voor u geopend. Wij houden ons het recht voor om tochten met minder dan 30 deelnemers te annuleren, wij raden u daarom aan om te reserveren. Klikt u HIER om te reserveren.