Update 2023: Let op, helaas kunnen we deze vaartocht in 2023 niet aanbieden. Het is dit jaar voor ons niet mogelijk om een ligplaats te reserveren in de haven van Urk.

In Kampen steken we van wal. We varen langs het natuurgebied Kattegat en komen op het Ketelmeer. Links ziet u Ketelhaven een pioniersplaats in de tijd van de Zuiderzeewerken, aan de Noordoostpolderzijde rechts ontwaart u Schokkerhaven.

Midden op het Ketelmeer zijn 2 nieuwe eilanden aangelegd. Deze zijn oorspronkelijk bedoeld als slibdepot, nu heeft de natuur de overhand gekregen en krijgen de flora en fauna volop de ruimte. Zaden die 70 jaar “dood” in de grond hebben gezeten, zoals die van de zeeaster, beginnen weer te ontkiemen. Via de Ketelbrug komen we op het IJsselmeer. Nog een half uur varen en we komen op het voormalige eiland Urk.

Uiteraard krijgt u de gelegenheid om een wandeling te maken langs de haven en door de nauwe straatjes. Even naar de vuurtoren en dan op de terugweg nog even een visje kopen alvorens u weer aan boord gaat voor de tocht terug naar Kampen.

Vertrek:11.00 uur, vanaf onze ligplaats in Kampen
Tijdsduur:ca. 6 uur
Tussenstop:1,5 uur op Urk
Catering:
 
Volwassenen: 1 x koffie of thee bij ontvangst en een lunch
Kinderen: kinderijsje en lunch
Prijs:Volwassenen (2024 nog niet bekend)
Kinderen 4 t/m 12 jaar (2024 nog niet bekend)
Kinderen 0 t/m 3 jaar gratis

Arrangementen

Bestel een arrangement en geniet van meer dan alléén het uitzicht.

Meer informatie
Meer informatie
Meer informatie

Vaardata dagtocht Urk – Klik op een datum om direct te boeken

  • Deze rondvaart is nog niet gepland.
  • Veelgestelde vragen